Recept boerenkool koken

Wil je ook graag boerenkool koken? Dan is het belangrijk dat je weet wat je allemaal nodig hebt en hoe je dit voor elkaar gaat krijgen. Gelukkig hebben wij een recept voor je gemaakt zodat je heerlijke stamppot kunt maken. Daarbij moet je ook de boerenkool koken en andere ingrediënten in huis halen. Met dit recept zet jij heerlijke stamppot op tafel dus ga maar snel aan de slag.

Recept-boerenkool-kokenIngrediënten boerenkool koken

recept boerenkool koken

Je kunt nu zelf de boerenkool koken. Je hebt hieronder het stappenplan en als je dat gaat volgen dan heb je in korte tijd een heerlijke boerenkoolmaaltijd gemaakt. Je kunt alvast bedenken wat je er nog meer bij gaat maken.

  1. Voor het koken van de boerenkool neem je een grote pan.
  2. Zorg dat je een pan hebt die groot genoeg is! Er moet namelijk genoeg in passen en er moet nog een laagje water in kunnen.
  3. Heb je een pan die groot genoeg is? Doe er dan alvast een laagje water in.
  4. Vervolgens neem je de boerenkool en deze doe je in de pan.
  5. Je kunt er als je wil een beetje zout bij doen voor de smaak. Maar dat is dus gebaseerd op jouw smaak.
  6. Je gaat als je dit hebt gedaan het geheel aan de kook brengen en dan doe je er ook de deksel op.
  7. Het vuur moet nu laag gezet worden zodat de boerenkool gewoon zachtjes kan koken en dus gaar kan worden.
  8. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld de rest van je maaltijd klaarmaken.
  9. Laat het geheel ongeveer 20 minuten garen en dan kun je het opdienen met de rest van de maaltijd.

Tips bij boerenkool koken

Als je boerenkool klaar gaat maken dan kun je bedenken wat je er mee gaat doen, wil jij er aardappels bij eten of misschien een stuk vlees bij klaarmaken? Zet ook dit allemaal klaar want in de tijd dat de boerenkool gaat koken kun jij de andere stukken klaarmaken. Zorg er daarom voor dat je nu weet welke maaltijd jij vandaag de dag op tafel wilt zetten met boerenkool en dan kun jij beginnen. Neem de tijd, want een goede maaltijd bereiden kost tijd, maar is zeker de moeite waard om lekker te smullen. Je kunt de boerenkool nu geheel op eigen smaak brengen, experimenteer maar eens!